·  TEL. 933 457 745 · EMAIL secretaria.esperanca@fep.cat
 · 

INNOVACIÓ EDUCATIVA

SEFED

PROJECTE SEFED

SIMULACIÓ D'EMPRESES AMB FINALITATS EDUCATIVES

El Projecte SEFED utilitza la creació d'una empresa a l'aula del centre educatiu com a eina pedagògica per a formar l'alumnat, de manera pràctica i transversal (learning by doing), en tasques administratives i de gestió empresarial, utilitzant la simulació d'empreses com a metodologia d'aprenentatge.

Les principals característiques d'aquest projecte són:

  • El centre educatiu crea una empresa en una aula: distribució per departaments i els recursos habituals en una oficina.
  • Aquesta empresa SEFED funciona com una empresa real: compra i ven els seus productes, té relacions comercials amb altres empreses simulades arreu del món, comptabilitza operacions, controla tresoreria, paga impostos, gestiona els recursos humans i el departament de màrqueting, etc.
  • L'alumnat s'integra en un context en el que es viu l'ambient laboral, i es donen les condicions d'una relació de treball que faciliten l'aprenentatge i l'entrenament de les situacions, tasques i processos habituals a la vida real.
  • L'objectiu és aconseguir les competències clau en els llocs de treball.
  • Metodologia activa i amb un component clarament professionalitzador. Promou la formació per mitjà de l'experiència: "aprendre fent, aprendre treballant" - learning by doing.

Podeu obtenir més informació del projecte SEFED visualitzant el següent vídeo: